BLÅ HUSET I KARLSKOGA BLIR BLÅTT IGEN

Blå huset på Centrumplan i Karlskoga ska bli blått igen. Den utvändiga renoveringen sköts av Mur och Puts som har varit på plats de senaste fyra veckorna och ligger före tidsplanen trots viss motvind.

– Stormen som kom in över helgen blåste sönder väven på vissa ställen så vi har fått täcka om en del, men i det stora hela har det flutit på väldigt bra, säger Henrik Johansson.

Henrik Johansson har arbetat på Mur och Puts i drygt fem år och till sin hjälp vid renoveringen av Blå huset har han André Karlsson som började på firman så sent som i januari.

– Jag tycker att det har flutit på bra här och det känns också bra att vara en del av Mur och Puts. Det här är i princip mitt första projekt på firman, säger André som är ny på företaget men inte i branschen.

Tillsammans har Henrik och André hunnit täcka, laga och tvätta fasaden som nu är redo för färgning, efter att de har fått täcka om vissa delar på grund av stormen. Renoveringen av Blå huset var beräknat att ta sju veckor men de båda tror att det kommer bli klart på totalt fem veckor. Det kunde dock blivit klart ännu tidigare.

– Den blå färgen som huset ska få har en speciell bas och var därför tvungen att specialbeställas från Tyskland. Det tog lite tid innan vi fick färgen, annars hade vi nog kunnat bli klara redan innan stormen. Det hade såklart varit skönt att slippa täcka om delar av fasaden men jag tycker ändå att det har gått bra och vi ligger ju trots allt före tidsplan, säger Henrik.

Det som nu återstår vid Blå huset är att måla, täcka av och göra rent – sen är allt klart. Till beställningen har det tillkommit bland annat plåtar som ska målas men även det kommer att bli klart i god tid.

– Det är ju en standardrenovering så utöver stormen har det inte varit några konstigheter alls. Vår kontaktperson för beställningen har varit på plats en hel del och han verkar vara väldigt nöjd med arbetet som vi har utfört så här långt, avslutar Henrik.

STATUSKOLL: SVEALUNDSSKOLAN

Skolan som ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 kommer att ha sin fasad på plats inom bara några veckor. Morgan ger en statusuppdatering från det stora projektet

Läs mer »

NYA SVEALUNDSSKOLAN FÅR ISOLERING OCH STÄNKPUTS

Ny skola och fullstor idrottshall. På beställning av ByggTema är vi på plats vid Svealundsskolan.

Läs mer »

KVARTERET GIFFELN

I Södra Bettorp, strax utanför Lillån, byggs det just nu ett nytt bostadsområde vid namn Kvarteret Giffeln. Mur och Puts har blivit tilldelade uppdraget att isolera de nybyggda fastigheterna med två lager PIR-skivor och därefter lägga puts på fasaden.

Läs mer »

    [recaptcha]