FASADPUTS PÅ FÖRSKOLA I ARBOGA

 

Precis vid infarten till Arboga uppför Byggpartner en förskola på beställning av Arboga kommun. Idag träffar vi Robin Gustafsson, 25 år, och hans kollegor. Robin, som egentligen är utbildad inom ventilation, är inne på sitt femte år på Mur och Puts.

– Jag gick Ventilation i skolan, men ledsnade mer och mer på det. När jag tog studenten hade jag en utbildning som jag inte alls ville jobba med, men som tur var hade farsan jobbat som putsare och kände Peter (Leek, VD och Ägare av Mur och Puts), och sedan dess har jag varit här, berättar Robin.  

Hur trivs du med putsaryrket?

– Jättebra! Jag tycker det är skönt att få vara ute och jobba, speciellt sådana här dagar, säger Robin och kisar mot solen.

Medan Robin berättar om hur trivsamt det är att arbeta på företaget och att alla kommer fantastiskt bra överens, sprutar hans kollegor på det sista lagret puts på fasaden bakom oss.

– Nu lägger vi det sista lagret med C-bruk. Efter det ska vi gå över med en spikbräda och sedan ska det få torka innan vi färglägger fasaden.

Hur ligger ni till tidsmässigt?

– Vi är inne på tredje av totalt tolv veckor här. Det var lite krångel inledningsvis eftersom man använder en ventilerad puts, vilket innebär att vi måste sätta distanser bakom det första lagret av puts. Detta är ett relativt nytt system och tog därför lite tid att sätta sig in i. Systemet i sig är bra, då det förebygger fuktskador – även om det innebär lite mera arbete för oss. Trots detta så känner jag mig ganska lugn, vi ligger något efter just nu, med vi kommer öka på tempot lite de närmaste dagarna för att vi ska komma ikapp, fastslår Robin.

GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Läs mer »

NYTT HYRESHUS I GAMMAL STIL PÅ OSKARSVÄGEN

Det står ett nytt hus på Oskarsvägen 36 i Örebro. På beställning av ByggTema har fasaden försetts med Örebroputs och detaljer i gammal stil.

Läs mer »

TILLÄGGSISOLERING & FASADPUTS AV LÄGENHETSHUS I HALLSBERG

Fredrik Johansson och hans medarbetare Oskar, som även är hans brorsson, är på plats vid Fredsgatan i Hallsberg. Där renoverar de just nu fasaden av ett lägenhetshus.

Läs mer »

    [recaptcha]