FASADPUTS PÅ FÖRSKOLA I ARBOGA

 

Precis vid infarten till Arboga uppför Byggpartner en förskola på beställning av Arboga kommun. Idag träffar vi Robin Gustafsson, 25 år, och hans kollegor. Robin, som egentligen är utbildad inom ventilation, är inne på sitt femte år på Mur och Puts.

– Jag gick Ventilation i skolan, men ledsnade mer och mer på det. När jag tog studenten hade jag en utbildning som jag inte alls ville jobba med, men som tur var hade farsan jobbat som putsare och kände Peter (Leek, VD och Ägare av Mur och Puts), och sedan dess har jag varit här, berättar Robin.  

Hur trivs du med putsaryrket?

– Jättebra! Jag tycker det är skönt att få vara ute och jobba, speciellt sådana här dagar, säger Robin och kisar mot solen.

Medan Robin berättar om hur trivsamt det är att arbeta på företaget och att alla kommer fantastiskt bra överens, sprutar hans kollegor på det sista lagret puts på fasaden bakom oss.

– Nu lägger vi det sista lagret med C-bruk. Efter det ska vi gå över med en spikbräda och sedan ska det få torka innan vi färglägger fasaden.

Hur ligger ni till tidsmässigt?

– Vi är inne på tredje av totalt tolv veckor här. Det var lite krångel inledningsvis eftersom man använder en ventilerad puts, vilket innebär att vi måste sätta distanser bakom det första lagret av puts. Detta är ett relativt nytt system och tog därför lite tid att sätta sig in i. Systemet i sig är bra, då det förebygger fuktskador – även om det innebär lite mera arbete för oss. Trots detta så känner jag mig ganska lugn, vi ligger något efter just nu, med vi kommer öka på tempot lite de närmaste dagarna för att vi ska komma ikapp, fastslår Robin.

VI VÄXER – VILL DU VARA MED?

År 2008 grundandes Mur och Puts. Putsföretaget har sedan dess haft en stabil och positiv utvecklingskurva, speciellt de fem senaste åren – även om man under förra bokslutsåret tappade något omsättningsmässigt.

Läs mer »

TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

Läs mer »

FASADRENOVERING I HALLSBERG

På Västra Storgatan i Hallsberg utför Hallbo en omfattande renovering av ett gammalt sekelskifteshus. Mur och Puts har fått uppdraget att renovera fasaden, fönstersmygar och skorstenar på den anrika byggnaden.

Läs mer »