GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

 

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Arbetet är nu slutfört. Och även om tidsplanen, av olika anledningar, fick revideras, så är Henrik Johansson, Arbetsledare på Mur och Puts, nöjd med projektet.

– Vi kunde inte hålla den ursprungliga tidplanen helt. Dels så var det lite omständigheter som inte vi kunde påverka, och sedan så tillkom det en hel del extraarbeten under projektets gång. Trots det så tycker jag att slutresultatet blev riktigt bra. Speciellt att sockelvåningen fick bli slätputsad – det blev riktigt snyggt, säger Henrik.

Vad var de största utmaningarna under projektet?

– Det var egentligen inga större utmaningar, men eftersom vi handslog allt bruk så blev det mycket spring och bärande av brukshinkar från innergården. På grund av fönsterbyten och det faktum att hela fastigheten sjunkit så pass mycket så gick det åt extremt mycket bruk för att vara en renovering. Jag tror att vi landade på närmare tio ton bruk.

Hallbo låter inte lovorden vänta, utan är uppenbart nöjda med Mur och Puts insats.

– Resultatet hade inte kunnat bli bättre. Förutom att mur och puts har gjort ett kanonjobb har de också väldigt trevlig personal, Fredrik och Henrik är kanon och uppdaterar oss som beställare löpande och dialog sker direkt med utförare, säger Rickard Bergström, Förvaltare på Hallbo.

Varför valde ni Mur och Puts?

– Vi gjorde en LOU upphandling (Lagen om offentlig upphandling) som byggtema vann. Byggtema i sin tur har ett nära samarbete med Mur och Puts. Så snart projektet var igång så var det Peter (Leek, VD på Mur och Puts) som var våran kontaktperson när det gällde putsarbetet.

Är det första gången ni arbetar med dem?

– Nej, vi har haft ett stort jobb med Mur och Puts tidigare, då var det Västra storgatan 4 i Hallsberg som fick en ny fasad. Jobbet gick helt enligt plan och resultatet blev perfekt. Jag har bara positiva saker att säga om Peter och Mur och Puts. De har bra och trevlig personal, som alltid svarar när man ringer och är i tid, konstaterar Rickard.

OMFATTANDE RENOVERING AV VIRGINSKA SKOLAN

Virginska skolan ligger i en klassisk byggnad i Örebro. På beställning av Örebroporten ska nu nästan 4 000 kvadratmeter fasad renoveras.

Läs mer »

FASADPUTS PÅ FÖRSKOLA I ARBOGA

Precis vid infarten till Arboga uppför Byggpartner en förskola på beställning av Arboga kommun. Idag träffar vi Robin Gustafsson, 25 år, och hans kollegor.

Läs mer »

FASADPUTSNING I LINDESBERG

Just nu byggs det två nya bostadshus till kvarteret Gåsen i centrala Lindesberg. Mikko Paananen och hans arbetslag från Mur & Puts är på plats för 16 veckors putsarbete av husens fasad.

Läs mer »

    [recaptcha]