GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

 

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Arbetet är nu slutfört. Och även om tidsplanen, av olika anledningar, fick revideras, så är Henrik Johansson, Arbetsledare på Mur och Puts, nöjd med projektet.

– Vi kunde inte hålla den ursprungliga tidplanen helt. Dels så var det lite omständigheter som inte vi kunde påverka, och sedan så tillkom det en hel del extraarbeten under projektets gång. Trots det så tycker jag att slutresultatet blev riktigt bra. Speciellt att sockelvåningen fick bli slätputsad – det blev riktigt snyggt, säger Henrik.

Vad var de största utmaningarna under projektet?

– Det var egentligen inga större utmaningar, men eftersom vi handslog allt bruk så blev det mycket spring och bärande av brukshinkar från innergården. På grund av fönsterbyten och det faktum att hela fastigheten sjunkit så pass mycket så gick det åt extremt mycket bruk för att vara en renovering. Jag tror att vi landade på närmare tio ton bruk.

Hallbo låter inte lovorden vänta, utan är uppenbart nöjda med Mur och Puts insats.

– Resultatet hade inte kunnat bli bättre. Förutom att mur och puts har gjort ett kanonjobb har de också väldigt trevlig personal, Fredrik och Henrik är kanon och uppdaterar oss som beställare löpande och dialog sker direkt med utförare, säger Rickard Bergström, Förvaltare på Hallbo.

Varför valde ni Mur och Puts?

– Vi gjorde en LOU upphandling (Lagen om offentlig upphandling) som byggtema vann. Byggtema i sin tur har ett nära samarbete med Mur och Puts. Så snart projektet var igång så var det Peter (Leek, VD på Mur och Puts) som var våran kontaktperson när det gällde putsarbetet.

Är det första gången ni arbetar med dem?

– Nej, vi har haft ett stort jobb med Mur och Puts tidigare, då var det Västra storgatan 4 i Hallsberg som fick en ny fasad. Jobbet gick helt enligt plan och resultatet blev perfekt. Jag har bara positiva saker att säga om Peter och Mur och Puts. De har bra och trevlig personal, som alltid svarar när man ringer och är i tid, konstaterar Rickard.

NY HEMSIDA LANSERAD!

Vi hälsar er nu välkomna till vår nya hemsida, ett steg för oss som företag att kunna visa upp oss mer, både för våra kunder, samarbetspartners och anställda.

Läs mer »

KV. GÅSEN SNART KLART

Förra gången vi besökte Mikko Paananen och hans kollegor på kvarteret Gåsen i Lindesberg var man endast tre veckor in i det 16 veckor långa projektet. Idag har man ungefär två veckor kvar, och det hela har gått mycket bra.

Läs mer »

STATUSKOLL: SVEALUNDSSKOLAN

Skolan som ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 kommer att ha sin fasad på plats inom bara några veckor. Morgan ger en statusuppdatering från det stora projektet

Läs mer »

    [recaptcha]