KV. GÅSEN SNART KLART

 

Förra gången vi besökte Mikko Paananen och hans kollegor på kvarteret Gåsen i Lindesberg var man endast tre veckor in i det 16 veckor långa projektet. Idag har man ungefär två veckor kvar, och det hela har gått mycket bra.

 

– Vi är klara med hus ett som nu har fått puts och färg på fasaden. Resultatet blev riktigt bra tycker både jag och beställaren, säger Mikko.

 

Hur ligger ni till nu med bara två veckor kvar?

 

– Vi ligger med enligt tidsplanen. Men det har tillkommit lite extraarbeten och så har det varit lite strul med bygghissar och sådant, men så är det ofta på byggen. Det är sällan allt fungerar till hundra procent. Däremot har det inte synkat oss märkvärt, utan vi har kunnat fortsätta på annat håll.

 

Det är alltså Asplunds Bygg, som på beställning av Libo, är totalentreprenör för det stora bostadskomplexet. Mikko menar att samarbetet fungerat bra under hela projektet.

 

– Det är en bra stämning på bygget, alla yrkesgrupper kommer överens och kan samarbeta på ett bra sätt. Det underlättar såklart för alla och man tycker det är kul att gå till jobbet.

 

Vad står på agendan idag?

 

– Just nu filtar vi väggar och tak innan vi ska färga. Sista finishen kan man säga, avslutar Mikko.

STATUSKOLL: SVEALUNDSSKOLAN

Skolan som ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 kommer att ha sin fasad på plats inom bara några veckor. Morgan ger en statusuppdatering från det stora projektet

Läs mer »

OMFATTANDE RENOVERING AV VIRGINSKA SKOLAN

Virginska skolan ligger i en klassisk byggnad i Örebro. På beställning av Örebroporten ska nu nästan 4 000 kvadratmeter fasad renoveras.

Läs mer »

RENOVERING AV OP SKOLAN I ÖREBRO

OP Skolan i Örebro genomgår en omfattande renovering. Där Byggtema, på beställning av Futurum ska utföra diverse renoveringsarbeten.

Läs mer »

    [recaptcha]