KVARTERET GIFFELN


I Södra Bettorp, strax utanför Lillån, byggs det just nu ett nytt bostadsområde vid namn Kvarteret Giffeln. Det är för närvarande tre bostadsfastigheter som ska byggas, varav två nästan är färdiga. Mur och Puts har blivit tilldelade uppdraget att isolera dessa byggnader med två lager PIR-skivor och därefter lägga puts på fasaden.

Robin Gustavsson har arbetat på Mur och Puts i nästan fem år och är en av putsarna som är på plats vid Kvarteret Giffeln. Robin och hans kollegor påbörjade arbetet under förra veckan och ger oss nu detaljer kring det pågående projektet.

– På beställning av ByggTema ska vi isolera och putsa fasaden på de två befintliga fastigheterna. Under denna veckan kommer även en tredje byggnad att resas och så småningom ska vi utföra samma arbete där också, säger Robin. Men det går helt enkelt ut på att vi spacklar på byggklister på isoleringsskivorna och sedan fäster de mot husets yttre väggar. Detta ska vi göra i två omgångar så att vi alltså får två lager med PIR-skivor runt byggnaderna. Det andra lagret fäster vi däremot även med skruv för att det ska sitta bättre. Därefter lägger vi två lager med puts ovanpå skivorna, varav det första lagret har putsbärare. Sist sprutar vi på en färgad stänkputs som finish, avslutar han.

När beräknas arbetet vara färdigt?
– Arbetet pågår fram till i vinter. Trots att det finns ganska mycket att göra så kommer vi säkerligen kunna klara av den tidsplanen. De flesta på firman kommer ju att vara här och jag själv är nog ständigt på plats tills vi är klara med allt. Vi kommer vara runt åtta personer som arbetar samtidigt – allt för att jobbet ska rulla på bra, svarar Robin.

Hur har arbetet gått för er hittills?
– Jo det har gått så bra som det kunnat. Alla ytor av fastigheten är däremot inte helt klara för att vi ska kunna arbeta med isoleringen. Det är fönster och lite annat som ska monteras först. Men vi har lyckats få arbetet att flyta på bra trots det. Vi ligger enligt tidsplanen och kämpar på i det fina vädret. Alla projekt jag arbetat med tidigare har alltid gått bra, så mina förväntningar är att detta kommer att arta sig på samma sätt. Hittills känns allt jättebra!

 

 

KV. GÅSEN SNART KLART

Förra gången vi besökte Mikko Paananen och hans kollegor på kvarteret Gåsen i Lindesberg var man endast tre veckor in i det 16 veckor långa projektet. Idag har man ungefär två veckor kvar, och det hela har gått mycket bra.

Läs mer »

FASADRENOVERING I HALLSBERG

På Västra Storgatan i Hallsberg utför Hallbo en omfattande renovering av ett gammalt sekelskifteshus. Mur och Puts har fått uppdraget att renovera fasaden, fönstersmygar och skorstenar på den anrika byggnaden.

Läs mer »

TILLÄGGSISOLERING & FASADPUTS AV LÄGENHETSHUS I HALLSBERG

Fredrik Johansson och hans medarbetare Oskar, som även är hans brorsson, är på plats vid Fredsgatan i Hallsberg. Där renoverar de just nu fasaden av ett lägenhetshus.

Läs mer »
[recaptcha]