KVARTERET HARVEN I HALLSBERG FÅR NY PUTSFASAD

Kvarteret Harven får sig en rejäl upprustning både in- och utvändigt. Lägenhetshusen ska bland annat förses med ny fasad och större balkonger, med Mur och Puts som helentreprenör för båda. Fredrik Johansson som arbetar med fasaden berättar mer om det omfattande projektet.

I drygt en månad har Mur och Puts varit vid kvarteret Harven i Hallsberg och arbetat med det stora projektets första etapp. På plats finns erfarna Fredrik Johansson, som trivs på både företaget och projektet.

– Jag har varit i branschen i ungefär tio år och jobbat på Mur och Puts i fem av dem. Det är absolut det bästa jobbet jag har haft, jag trivs superbra! Eftersom jag själv bor i Hallsberg trivs jag lite extra bra nu med ett projekt som kvarteret Harven. Det är ett bra projekt och jag har väldigt nära till jobbet. Det är kanon, säger Fredrik och ler stort.

Projektet består av totalt fyra etapper. Alla delar ska få vit stänkputs på fasaderna och över portar och vid de nya, större balkongerna blir det inslag av trä som bryter av på ett snyggt sätt. Det blir ett stort lyft för kvarteret Harven.

– Vissa väggar är ganska nedgångna så det är en rejäl renovering. Vi har tvättat, knackat, bilat, lagat och gjort smyg så här långt. På gårdssidan och på gaveln har vi även hunnit måla. Vi ska fortsätta på samma spår nu och all fasad ska färgas minst två gånger innan vi går vidare till nästa etapp och gör likadant där.

Om ungefär tre veckor väntas den första etappen bli klar och därefter flyttas byggställningen. Då blir det ett kortare uppehåll för Mur och Puts innan arbetet med den andra etappen börjar. Hela projektet beräknas pågå fram till hösten och det är Hallbo som är beställare av renoveringen.

– Hallbo är själva här och jobbar invändigt, så vi har daglig kontakt med dem. Samarbetet här fungerar väldigt bra och Hallbo verkar vara nöjda med vårt arbete, det flyter på som det ska!

KV. GÅSEN SNART KLART

Förra gången vi besökte Mikko Paananen och hans kollegor på kvarteret Gåsen i Lindesberg var man endast tre veckor in i det 16 veckor långa projektet. Idag har man ungefär två veckor kvar, och det hela har gått mycket bra.

Läs mer »

KVARTERET GIFFELN

I Södra Bettorp, strax utanför Lillån, byggs det just nu ett nytt bostadsområde vid namn Kvarteret Giffeln. Mur och Puts har blivit tilldelade uppdraget att isolera de nybyggda fastigheterna med två lager PIR-skivor och därefter lägga puts på fasaden.

Läs mer »

NYTT HYRESHUS I GAMMAL STIL PÅ OSKARSVÄGEN

Det står ett nytt hus på Oskarsvägen 36 i Örebro. På beställning av ByggTema har fasaden försetts med Örebroputs och detaljer i gammal stil.

Läs mer »

    [recaptcha]