NYA SVEALUNDSSKOLAN FÅR ISOLERING OCH STÄNKPUTS

 
Det byggs en ny skola i Sörby i Örebro. Det är Svealundsskolan och den ersätter den gamla Eklundaskolan. På beställning av ByggTema tar sig Mur och Puts an det stora projektet med nygammal kraft.
 
Svealundsskolan byggs åt Futurum Fastigheter med ByggTema som totalentreprenör. Det blir en stor skola med plats för 575 elever från förskola till årskurs 6.

Sedan början på juni har Mur och Puts varit på plats med upp till sju man för arbetet med fasaden. En av personerna på byggställningarna är Morgan. Han har arbetat på företaget tidigare och är nu tillbaka efter cirka fem år på annat håll.

– Det är kul för Mur och Puts att vi ror i land så här stora projekt och att vi har många bra projekt igång samtidigt. Att vara tillbaka på företaget känns jättebra och nu kommer jag vara här på Svealundsskolan tills det är klart. Det är kanon eftersom jag bor alldeles i närheten också. Det kan inte bli bättre faktiskt, säger Morgan.

Nu pågår arbetet med att isolera fasaden. Det blir dubbla lager med PIR-isolering som limmas och sedan skruvas upp på de cirka 1 800 kvadratmeterna innan den färgade stänkputsen kan komma på plats. Den ena halvan blir så småningom grön och den andra beige.

– Det är stora ytor som ska täckas med isolering innan det blir puts. PIR-isolering kräver dock inte lika mycket puts som exempelvis mineralrullen, men det blir ett par centimeter puts ändå, så det är fortfarande ganska tjockt. Så här långt har det gått väldigt bra. Det går ganska fort för oss att få upp isoleringen.

Svealundsskolan ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 och Mur och Puts kommer att vara klara i god tid innan dess. Bredvid skolans huvudbyggnad byggs även en fullstor idrottshall.

– Idrottshallen ska också ha putsfasad när den är klar. Där håller de på och gjuter plattan nu så det blir senare i projektet. En gång i veckan har vi möten med ByggTema och håller varandra uppdaterade så samarbetet fungerar väldigt bra. Det har inte varit några problem alls. Vi är ju exempelvis beroende av att plåtslagarna får dit alla fönsterbleck för att vi ska kunna isolera men det har också fungerat jättebra. Alla ligger bra till, avslutar Morgan.
 

GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Läs mer »

TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

Läs mer »

NYTT HYRESHUS I GAMMAL STIL PÅ OSKARSVÄGEN

Det står ett nytt hus på Oskarsvägen 36 i Örebro. På beställning av ByggTema har fasaden försetts med Örebroputs och detaljer i gammal stil.

Läs mer »

    [recaptcha]