NYTT HYRESHUS I GAMMAL STIL PÅ OSKARSVÄGEN

 
Det står ett nytt hus på Oskarsvägen 36 i Örebro. Fasaden har försetts med Örebroputs och detaljer i gammal stil på beställning av ByggTema. Nu kvarstår bara målning och rengöring för Mur och Puts.
 
Det nya huset heter Kv. Falken och rymmer åtta hyreslägenheter som ägs och förvaltas av Stigsdotter Fastighets AB. Mur och Puts har varit på plats med tre putsare i drygt lika många veckor och håller tidsplanen. Hela huset kommer att bli nyckelklart under sommaren.

– Tanken är att det nya huset ska gå i en liknande stil som det tidigare huset som stod här. För oss innebär det bland annat att vi har gjort kvaderhörn, alltså utbyggda hörn på fasaden. Det tar lite extra tid men det är rätt så roligt att hållas med och det blir snyggt. Sen på resten av fasaden använder vi något som kallas för Örebroputs, berättar Henrik från Mur och Puts.

Örebroputsen som i det här fallet är gul spikas med puts och får extra ballast för att stenarna ska rivas fram. Resultatet blir en smågropig fasad som sedan slätmålas men behåller viss textur.

Fasaden och de vackra kvaderhörnen är så gott som klara och det enda som kvarstår är lite målning och rengöring för Henrik, Daniel och Linus. Henrik är nöjd över hur arbetet har gått och samarbetet med såväl medarbetare som beställare.

– Det har gått bra här! Vi har gjort många objekt åt ByggTema tidigare och de är väldigt bra att ha och göra med. De verkar vara nöjda med oss också, och det är väl en förutsättning för att de ska fortsätta välja oss till deras projekt. Vi har fler projekt tillsammans i sommar så det är väldigt kul, avslutar Henrik.
 

GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Läs mer »

VI VÄXER – VILL DU VARA MED?

År 2008 grundandes Mur och Puts. Putsföretaget har sedan dess haft en stabil och positiv utvecklingskurva, speciellt de fem senaste åren – även om man under förra bokslutsåret tappade något omsättningsmässigt.

Läs mer »

OMFATTANDE RENOVERING AV VIRGINSKA SKOLAN

Virginska skolan ligger i en klassisk byggnad i Örebro. På beställning av Örebroporten ska nu nästan 4 000 kvadratmeter fasad renoveras.

Läs mer »

    [recaptcha]