NYTT HYRESHUS I GAMMAL STIL PÅ OSKARSVÄGEN

 
Det står ett nytt hus på Oskarsvägen 36 i Örebro. Fasaden har försetts med Örebroputs och detaljer i gammal stil på beställning av ByggTema. Nu kvarstår bara målning och rengöring för Mur och Puts.
 
Det nya huset heter Kv. Falken och rymmer åtta hyreslägenheter som ägs och förvaltas av Stigsdotter Fastighets AB. Mur och Puts har varit på plats med tre putsare i drygt lika många veckor och håller tidsplanen. Hela huset kommer att bli nyckelklart under sommaren.

– Tanken är att det nya huset ska gå i en liknande stil som det tidigare huset som stod här. För oss innebär det bland annat att vi har gjort kvaderhörn, alltså utbyggda hörn på fasaden. Det tar lite extra tid men det är rätt så roligt att hållas med och det blir snyggt. Sen på resten av fasaden använder vi något som kallas för Örebroputs, berättar Henrik från Mur och Puts.

Örebroputsen som i det här fallet är gul spikas med puts och får extra ballast för att stenarna ska rivas fram. Resultatet blir en smågropig fasad som sedan slätmålas men behåller viss textur.

Fasaden och de vackra kvaderhörnen är så gott som klara och det enda som kvarstår är lite målning och rengöring för Henrik, Daniel och Linus. Henrik är nöjd över hur arbetet har gått och samarbetet med såväl medarbetare som beställare.

– Det har gått bra här! Vi har gjort många objekt åt ByggTema tidigare och de är väldigt bra att ha och göra med. De verkar vara nöjda med oss också, och det är väl en förutsättning för att de ska fortsätta välja oss till deras projekt. Vi har fler projekt tillsammans i sommar så det är väldigt kul, avslutar Henrik.
 

KVARTERET GIFFELN

I Södra Bettorp, strax utanför Lillån, byggs det just nu ett nytt bostadsområde vid namn Kvarteret Giffeln. Mur och Puts har blivit tilldelade uppdraget att isolera de nybyggda fastigheterna med två lager PIR-skivor och därefter lägga puts på fasaden.

Läs mer »

FASADPUTSNING I LINDESBERG

Just nu byggs det två nya bostadshus till kvarteret Gåsen i centrala Lindesberg. Mikko Paananen och hans arbetslag från Mur & Puts är på plats för 16 veckors putsarbete av husens fasad.

Läs mer »

TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

Läs mer »

    [recaptcha]