FASADPUTSNING I LINDESBERG

Just nu byggs det två nya bostadshus till kvarteret Gåsen i centrala Lindesberg. Mikko Paananen och hans arbetslag från Mur & Puts är på plats för 16 veckors putsarbete av husens fasad.

Asplunds Bygg ansvarar för byggnationen av två nya bostadshus i centrala Lindesberg. Husen är belägna vid Lindessjön och löper utmed gatan i samma linje som stadens övriga historiska byggnader. Mur & Puts har anställts för ett putsarbete av båda husens fasad. Ett arbete som Mikko Paananen och hans arbetslag är fullt redo att ta sig ann.

– Vi är inne på tredje arbetsveckan av totalt 16. Det är ordning och reda på arbetet som alltid hos Mur & Puts, säger Mikko Paananen, arbetsledare för putslaget som är på plats.

Hur kommer arbetet av fasaderna att gå till?

– Det är ett tätskikt som vi först lägger på över trästommen då det inte får komma in något vatten. Vi limmar också på en 20 centimeters cellplast av frigolit och putsar därefter med en tunn puts på det. Till sist så sker en färgning av fasaden.

Som Mikko beskriver så har byggnaderna förordrats med trästommar. Det beror på att dessa kan byggas kostnadseffektivt och att de ger lätta hus. Husen har därmed till fördel byggts med ett indrag i bottenvåningarna för att hantera eventuella översvämmningsrisker.

– Trästommarna gör arbetet lite annorlunda då de behövs tätas innan putsning. Det är egentligen ingenting som komplicerar arbetet mer än att det blir mer jobb och därmed tar längre tid. Men det är ingenting som kommer försvåra arbetet för mig och mina killar, avslutar Mikko med ett leende.

NY HEMSIDA LANSERAD!

Vi hälsar er nu välkomna till vår nya hemsida, ett steg för oss som företag att kunna visa upp oss mer, både för våra kunder, samarbetspartners och anställda.

Läs mer »

KV. GÅSEN SNART KLART

Förra gången vi besökte Mikko Paananen och hans kollegor på kvarteret Gåsen i Lindesberg var man endast tre veckor in i det 16 veckor långa projektet. Idag har man ungefär två veckor kvar, och det hela har gått mycket bra.

Läs mer »

STATUSKOLL: SVEALUNDSSKOLAN

Skolan som ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 kommer att ha sin fasad på plats inom bara några veckor. Morgan ger en statusuppdatering från det stora projektet

Läs mer »

    [recaptcha]