RENOVERING AV OP SKOLAN I ÖREBRO

 

OP Skolan i Örebro genomgår en omfattande renovering. Där Byggtema, på beställning av Futurum ska utföra diverse renoveringsarbeten. En del i renoveringen är att skolans gymnastiksal ska byggas om, där Mur och Puts i sin tur blivit anlitade.

Idag träffar vi Thomas Wieweeg från Mur och Puts, som för tillfället murar innerväggar av lättbetong till de nya omklädningsrummen.

– Jag kom hit för ungefär två veckor sedan, men vi hade redan varit igång någon vecka då. Och fram tills nu har arbetet mest bestått av att mura igen dörrar samt att vi gjort lite mindre putsjobb, förklarar Thomas. 

Vad utförs idag?

– Just för tillfället murar vi nya väggar för duscharna i omklädningsrummen. Efter det ska vi påbörja utvändigt arbete i form av puts och färgning av fasader, men det är ett par veckor bort, och vi får hoppas att det blir lite bättre väder innan dess.

Thomas har över 20 års erfarenhet av putsyrket, och har jobbat på Mur och Puts sedan 2013, något han trivs bra med. 

– Vi är i en expansiv fas, och det verkar snart komma in några rejäla jobb. Det är kul att vara en del av ett företag som utvecklas och att det alltid finns att göra – att gå och dra benen efter sig är inget för mig.

Hur känns stämningen på detta bygget?

– Jättebra. Det är folk överallt, vilket gör att det är otroligt viktigt att kunna samarbeta och kommunicera med varandra, men det funkar bra. Man måste vara lite flexibel bara, konstaterar Thomas.

FASADPUTSNING I LINDESBERG

Just nu byggs det två nya bostadshus till kvarteret Gåsen i centrala Lindesberg. Mikko Paananen och hans arbetslag från Mur & Puts är på plats för 16 veckors putsarbete av husens fasad.

Läs mer »

FASADPUTS PÅ FÖRSKOLA I ARBOGA

Precis vid infarten till Arboga uppför Byggpartner en förskola på beställning av Arboga kommun. Idag träffar vi Robin Gustafsson, 25 år, och hans kollegor.

Läs mer »

BLÅ HUSET I KARLSKOGA BLIR BLÅTT IGEN

Blå huset på Centrumplan i Karlskoga ska bli blått igen. Den utvändiga renoveringen sköts av Mur och Puts.

Läs mer »

    [recaptcha]