STATUSKOLL: KV GIFFELN


Idag gör vi ett återbesök på arbetet med Kvarteret Giffelns tre nybyggda fastigheter. Erik Skoglund, som arbetat på Mur & Puts sedan i somras, visar oss runt och kommenterar arbetets status.

Det senaste reportaget om Kvarteret Giffeln publicerades i juli. Då hade en av de tre bostadsfastigheterna inte kommit på plats ännu och Mur & Puts hade precis påbörjat sitt arbete med att isolera de två befintliga byggnaderna.

Idag träffar vi Erik Skoglund som är nyanställd på Mur & Puts. Han har varit en del av projektet sedan slutet av augusti och summerar arbetet som ”riktigt bra”.

Hur trivs du på Mur & Puts efter denna sommar? Känner du dig varm i kläderna?
– Jo men visst, det gör jag. Trots att vi börjar gå mot lite kyligare väder så känner jag mig absolut varm, säger Erik och skrattar. Jag har arbetat som putsare tidigare, så jag är väldigt bekväm i yrkesrollen, förklarar han. Nu har jag dessutom lärt känna gänget på Mur & Puts jättebra – så jag skulle absolut säga att jag trivs.

Vad har hunnits med sen vi sågs sist?
– Nu har vi ju hunnit avsluta fasadarbetet på den bakre fastigheten! Den fick en väldigt bra finish. Våra beställare från ByggTema har varit här och kollat och verkar nöjda. Så nu gäller det att vi levererar samma resultat på resterande två byggnader. Annars har vi kommit en bra bit på den andra byggnaden och har påbörjat isoleringen av det tredje, berättar Erik.

Just idag så arbetar de fem putsarna från firman med att lägga nytt bruk på fasaden av den andra byggnaden. De har endast en av fyra sidor kvar att lägga bruk på. Därefter ska det filtas och färgas innan även den fasaden kan klassas som färdigställd. Arbetet mellan de två resterande bostadsfastigheterna har skett lite sporadiskt, förklarar Erik, så de har även hunnit med att isolera några våningar på den tredje och sista fastigheten. Erik avslutar med att säga att han ser fram emot årsskiftet då han har goda förhoppningar på slutresultatet!

OMFATTANDE RENOVERING AV VIRGINSKA SKOLAN

Virginska skolan ligger i en klassisk byggnad i Örebro. På beställning av Örebroporten ska nu nästan 4 000 kvadratmeter fasad renoveras.

Läs mer »

NY HEMSIDA LANSERAD!

Vi hälsar er nu välkomna till vår nya hemsida, ett steg för oss som företag att kunna visa upp oss mer, både för våra kunder, samarbetspartners och anställda.

Läs mer »

RENOVERING AV OP SKOLAN I ÖREBRO

OP Skolan i Örebro genomgår en omfattande renovering. Där Byggtema, på beställning av Futurum ska utföra diverse renoveringsarbeten.

Läs mer »

    [recaptcha]