STATUSKOLL: SVEALUNDSSKOLAN

 

Arbetet med Svealundsskolan rullar på enligt plan för Mur och Puts. Skolan som ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 kommer att ha sin fasad på plats inom bara några veckor. Morgan från Mur och Puts ger en statusuppdatering från det stora projektet.

 

Sist vi besökte Svealundsskolan hade projektet nyligen börjat för Mur och Puts. Sedan dess har byggnaden fått två lager PIR-isolering och arbetet med fasaden pågår för fullt. På vissa ställen är putsen redan på plats.

– Lågdelen är putsad och klar och nu håller vi på att prajmar så att den kan få färg nästa vecka. Man lägger på som en primer för att få bättre vidhäftning på putsen. När vi har prajmat och fått på färgen så är den sidan klar så att vi kan täcka av den, berättar Morgan.

Under projektets gång har Mur och Puts haft upp till sex arbetare på plats för att få arbetet att gå snabbt och smidigt genom de olika momenten. På den högre delen av byggnaden pågår just nu puts och nätning.

– Först lägger vi ett lager puts och sen sätter vi näten i det. Det är för att fasaden inte ska spricka sönder. Längst ner på byggnaden blir det dubbla nät för att det ska hålla ännu bättre, om eleverna exempelvis skjuter fotboll mot väggen.

När högdelen är putsad och klar kan även den få färg, och det beräknas vara klart inom en snar framtid, innan vinterkylan kommer. Det ska inte vara några bekymmer för Mur och Puts anställda som hittills har haft bra flyt på jobbet.

Svealundsskolan byggs åt Futurum Fastigheter och det är på beställning av ByggTema som Mur och Puts utför arbetet med fasaden.

– Arbetet har gått jättebra och det har rullat på hela tiden. ByggTema är en bra beställare så det samarbetet har fungerat väldigt bra. Vi har kunnat sköta oss mycket själv utan några problem egentligen eftersom vårt arbete inte krockar med någon annans. Nu är det inte långt kvar tills fasaden är helt och det kommer nog bli väldigt fint här, avslutar Morgan.

NY HEMSIDA LANSERAD!

Vi hälsar er nu välkomna till vår nya hemsida, ett steg för oss som företag att kunna visa upp oss mer, både för våra kunder, samarbetspartners och anställda.

Läs mer »

TILLÄGGSISOLERING & FASADPUTS AV LÄGENHETSHUS I HALLSBERG

Fredrik Johansson och hans medarbetare Oskar, som även är hans brorsson, är på plats vid Fredsgatan i Hallsberg. Där renoverar de just nu fasaden av ett lägenhetshus.

Läs mer »

NYA SVEALUNDSSKOLAN FÅR ISOLERING OCH STÄNKPUTS

Ny skola och fullstor idrottshall. På beställning av ByggTema är vi på plats vid Svealundsskolan.

Läs mer »

    [recaptcha]