TILLÄGGSISOLERING & FASADPUTS AV LÄGENHETSHUS I HALLSBERG

 

Fredrik Johansson och hans medarbetare Oskar, som även är hans brorsson, är på plats vid Fredsgatan i Hallsberg. Där renoverar de just nu fasaden av ett lägenhetshus.

Fredrik och Oskar klättrar ned från den fem våningars höga byggnadställningen som löper runt hela lägenhetshuset, båda med ett stort leende på läpparna. De, tillsammans med en lärling, har arbetat med detta projekt sedan knappt en månad tillbaka – och har redan kommit långa vägar.

– Hela framsidan är i stort sett klar. Den ena kortsidan är vi nästan färdiga med all puts på. Just nu är det baksidan vi arbetar med, där vi lägger ytterligare isolering. Sen väntar nästa kortsida, men det dröjer nog inte långt förrän vi är klara med allt, säger Fredrik och Oskar nickar instämmandes.

Fredrik och Oskar har båda arbetat på Mur och Puts i numera fyra år. De har sedan tidigare gjort flera fasadarbeten tillsammans och tycker samarbetet sinsemellan fungerat jättebra.

– Jag står som arbetsledare för projektet, men Oskar har inga problem med att flika in när det behövs. Det känns skönt att arbeta med grabben, inte bara för att vi är släkt, men också för att han har väldigt bra kunskaper, berättar Fredrik.

Kan ni berätta mer om arbetet?
– Det är Hallsbergs Bostadsstiftelse (HallBo) som är beställare. Projektet innefattar en ny fasad, där vi börjat med att tilläggsisolera hela bostaden. Det gör vi på den befintliga fasaden. Då skruvar vi helt enkelt in de åtta centimeters tjocka isoleringsplattorna direkt i väggen. Därefter lägger vi ett nät, även kallat putsbärare, som bruket fastnar i. Först grundar man och sedan kommer en stockning. Därefter väntar finputs som vi även ska måla.

Hur stor är fasadytan som ni arbetar med?
– Den är cirka 1600 kvadratmeter, vilket utgör ett ganska stort arbete för tre yrkesarbetare. Just nu ligger vi väldigt gott till, så vi blir nog klara i höst, avslutar Fredrik.

VI VÄXER – VILL DU VARA MED?

År 2008 grundandes Mur och Puts. Putsföretaget har sedan dess haft en stabil och positiv utvecklingskurva, speciellt de fem senaste åren – även om man under förra bokslutsåret tappade något omsättningsmässigt.

Läs mer »

NY HEMSIDA LANSERAD!

Vi hälsar er nu välkomna till vår nya hemsida, ett steg för oss som företag att kunna visa upp oss mer, både för våra kunder, samarbetspartners och anställda.

Läs mer »

TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

Läs mer »