TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

– Bygget är lite komplext, Det är två beställare på samma bygge. Vi har ansvaret för den nedre delen av fasaden och sedan är den en annan putsfirma som gör den övre delen.

Hur påverkar detta ert arbete?

– Det gör såklart att det ibland blir konflikter när vi ska ansluta emot varandra. Men i övrigt är det inga problem.

Det var ungefär fyra veckor sedan Henrik och hans två kollegor anslöt till bygget, och enligt Henrik så kommer man vara kvar i ett par veckor till, innan det är dags för slutbesiktning den 9 juni.

– Det börjar närma sig och det är alltid lite stress inför besiktning, men vi ligger bra till. De områden som släpar är inget vi kan påverka, så det är bara att köra på.

När vi ändå har en putsmästare på tråden så måste vi fråga vad det egentligen innebär att putsa en fasad?

– Bra fråga! Först isolerar man, sedan monterar man på ett nät som ska fungera som armering och fäste för putsbruket, som är nästa steg. Först grundar man med grundbruk och sedan stockar man ut ett sista lager av bruk, och sist så målar man fasaden två till tre gånger, förklarar Henrik.

FASADRENOVERING I HALLSBERG

På Västra Storgatan i Hallsberg utför Hallbo en omfattande renovering av ett gammalt sekelskifteshus. Mur och Puts har fått uppdraget att renovera fasaden, fönstersmygar och skorstenar på den anrika byggnaden.

Läs mer »

GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Läs mer »

NY HEMSIDA LANSERAD!

Vi hälsar er nu välkomna till vår nya hemsida, ett steg för oss som företag att kunna visa upp oss mer, både för våra kunder, samarbetspartners och anställda.

Läs mer »