TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

– Bygget är lite komplext, Det är två beställare på samma bygge. Vi har ansvaret för den nedre delen av fasaden och sedan är den en annan putsfirma som gör den övre delen.

Hur påverkar detta ert arbete?

– Det gör såklart att det ibland blir konflikter när vi ska ansluta emot varandra. Men i övrigt är det inga problem.

Det var ungefär fyra veckor sedan Henrik och hans två kollegor anslöt till bygget, och enligt Henrik så kommer man vara kvar i ett par veckor till, innan det är dags för slutbesiktning den 9 juni.

– Det börjar närma sig och det är alltid lite stress inför besiktning, men vi ligger bra till. De områden som släpar är inget vi kan påverka, så det är bara att köra på.

När vi ändå har en putsmästare på tråden så måste vi fråga vad det egentligen innebär att putsa en fasad?

– Bra fråga! Först isolerar man, sedan monterar man på ett nät som ska fungera som armering och fäste för putsbruket, som är nästa steg. Först grundar man med grundbruk och sedan stockar man ut ett sista lager av bruk, och sist så målar man fasaden två till tre gånger, förklarar Henrik.

STATUSKOLL: SVEALUNDSSKOLAN

Skolan som ska vara klar för inflytt till höstterminen 2021 kommer att ha sin fasad på plats inom bara några veckor. Morgan ger en statusuppdatering från det stora projektet

Läs mer »

KVARTERET GIFFELN

I Södra Bettorp, strax utanför Lillån, byggs det just nu ett nytt bostadsområde vid namn Kvarteret Giffeln. Mur och Puts har blivit tilldelade uppdraget att isolera de nybyggda fastigheterna med två lager PIR-skivor och därefter lägga puts på fasaden.

Läs mer »

FASADPUTS PÅ FÖRSKOLA I ARBOGA

Precis vid infarten till Arboga uppför Byggpartner en förskola på beställning av Arboga kommun. Idag träffar vi Robin Gustafsson, 25 år, och hans kollegor.

Läs mer »

    [recaptcha]