TVÅ BESTÄLLARE – ETT BYGGE

Henrik Johansson är en av tre som jobbar på Kv. Lottan, som är ett bygge beläget längst ned på Hjorttorpsvägen. Det är PEAB som står som beställare och Mur & Puts är anlitade för att utföra putsning av fasaden, i alla fall nedtill.

– Bygget är lite komplext, Det är två beställare på samma bygge. Vi har ansvaret för den nedre delen av fasaden och sedan är den en annan putsfirma som gör den övre delen.

Hur påverkar detta ert arbete?

– Det gör såklart att det ibland blir konflikter när vi ska ansluta emot varandra. Men i övrigt är det inga problem.

Det var ungefär fyra veckor sedan Henrik och hans två kollegor anslöt till bygget, och enligt Henrik så kommer man vara kvar i ett par veckor till, innan det är dags för slutbesiktning den 9 juni.

– Det börjar närma sig och det är alltid lite stress inför besiktning, men vi ligger bra till. De områden som släpar är inget vi kan påverka, så det är bara att köra på.

När vi ändå har en putsmästare på tråden så måste vi fråga vad det egentligen innebär att putsa en fasad?

– Bra fråga! Först isolerar man, sedan monterar man på ett nät som ska fungera som armering och fäste för putsbruket, som är nästa steg. Först grundar man med grundbruk och sedan stockar man ut ett sista lager av bruk, och sist så målar man fasaden två till tre gånger, förklarar Henrik.

RENOVERING AV OP SKOLAN I ÖREBRO

OP Skolan i Örebro genomgår en omfattande renovering. Där Byggtema, på beställning av Futurum ska utföra diverse renoveringsarbeten.

Läs mer »

KV. GÅSEN SNART KLART

Förra gången vi besökte Mikko Paananen och hans kollegor på kvarteret Gåsen i Lindesberg var man endast tre veckor in i det 16 veckor långa projektet. Idag har man ungefär två veckor kvar, och det hela har gått mycket bra.

Läs mer »

GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Läs mer »
[recaptcha]