VI VÄXER – VILL DU VARA MED?

 

År 2008 grundandes Mur och Puts. Putsföretaget har sedan dess haft en stabil och positiv utvecklingskurva, speciellt de fem senaste åren – även om man under förra bokslutsåret tappade något omsättningsmässigt.

Idag träffar vi Peter Leek, som för 11 år sedan grundade Mur och Puts. Idag bedriver Peter sitt företag med cirka 15 anställda och en omsättning på ungefär lika många miljoner. För stunden sitter Peter med planering av tre nya projekt som på kort tid inkommit.

– Vi hade en avsaknad av lite större projekt i fjol – därför gick vår omsättning ned lite. Men vi har under en månad fått in flera större projekt, som nästan själva uppnår hela den omsättning vi hade förra året, så det känns som att vi har ett riktigt bra år framför oss, konstaterar Peter.

Några projekt Peter refererar till:

  • Nyproduktion av lägenheter i Bettorp
  • Nybyggnad av förskola i Arboga
  • Tilläggsisolering av befintlig fasad i Hallsberg

På nyproduktionen i Bettorp är det Byggtema som på beställning av Turbinen skall uppföra tre större lägenhetshus. Mur och Puts skall påbörja sitt arbete vecka 30, och man beräknar ha en projekttid på cirka 29 veckor. Under den tiden skall dubbla lager av PIR-isolering om 7cm styck monteras – för att möta de tuffa energikraven som idag ställs på nyproduktioner. Sedan ska fasaden putsas enligt vanligt manér.

I Arboga är det Byggpartner som är totalentreprenören åt Kommunfastigheter i Arboga. Projektet skall igång direkt efter Påsk och kommer att pågå i ungefär 11 veckor. Mur och Puts kommer ha tre till fyra personer på plats, vars arbete i mångt och mycket kommer att bestå av att applicera ventilerad tjockputs på förskolans fasader.

Det sista projektet är en offentlig upphandling från Hallbo, som så sent som denna vecka kom som ett positivt tilldelningsbeslut. Upphandlingen gäller en tilläggsisolering av befintlig fasad på Fredsgatan 8 i Hallsberg. Den totala ytan som ska isoleras och putsas uppgår till 1500 kvadratmeter netto. Projektet kommer att påbörjas i under maj månad, och beräknas stå klart 14 veckor senare, om allt går vägen och ingen överklagar så skriver vi kontrakt efter Påsk.

– Det är extremt kul att dessa tre projekt under så pass kort tid inkommit, men det ställer oss i en utmanande situation gällande personal. Att hitta rätt personal är alltid svårt, och vi är extremt noggranna med vilka vi anställer. Detta för att säkerställa både kvaliteten på våra jobb, men även för att alla ska trivas och fungera tillsammans. För oss är inte en lång meritlista det viktiga – utan snarare en god vilja och engagemang att lära sig och utvecklas, förklarar Peter.

 

Är du nästa anställda? Skicka ditt CV till peter.leek@murochputsab.se

FASADRENOVERING I HALLSBERG

På Västra Storgatan i Hallsberg utför Hallbo en omfattande renovering av ett gammalt sekelskifteshus. Mur och Puts har fått uppdraget att renovera fasaden, fönstersmygar och skorstenar på den anrika byggnaden.

Läs mer »

GODA REFERENSER FRÅN HALLBO EFTER SLUTFÖRT ARBETE

Mur och Puts har under sensommaren utfört putsarbeten på en anrik byggnad på Västra Storgatan i Hallsberg. Arbetet är utfört på beställning an Hallbo och med Byggtema som totalentreprenör.

Läs mer »

NYTT HYRESHUS I GAMMAL STIL PÅ OSKARSVÄGEN

Det står ett nytt hus på Oskarsvägen 36 i Örebro. På beställning av ByggTema har fasaden försetts med Örebroputs och detaljer i gammal stil.

Läs mer »

    [recaptcha]